call
Bel ons op 055 - 843 16 27
free-shipping
Vanaf €500,- gratis verzending

Spiegel op maat waar moet ik op letten?

Waar moet ik op letten als ik een spiegel op maat ga bestellen?

Badkamer spiegelEen spiegel op maat is een alledaags artikel en eigenlijk vanzelfsprekend. Het is in ieder geval een functioneel voorwerp waarbij er doorgaans minimaal 1 van in huis zal staan of hangen.

Bovenal dat een spiegel een functionele functie heeft, is deze ook uitermate geschikt om een ruimtelijk effect te creëren. Ook geeft de spiegel net dat stukje extra design voor je interieur. Je creëert extra licht doordat de spiegel voor reflectie zorgt door te spelen met de verlichting.

Een standaard spiegel kopen in een winkel is niet erg ingewikkeld. Een spiegel vinden die aan de gewenste afmeting en kleur voldoet, daar gaat vaak wat meer zoekwerk aan vooraf.

Misschien dat je iets aan de onderstaande handvatten hebt om je maatwerk spiegel online te bestellen;

Waar moet je bijvoorbeeld aan denken als je een spiegel op maat gaat bestellen, voor welke toepassingen zijn de spiegels geschikt en hoe gaat het met de bezorging?

Laten we beginnen met de toepassingen;

Een verzilverde spiegel is eigenlijk niks anders dan een glasplaat op maat met een verzilverde of een gekleurde (brons of grijs) laag.

De spiegels die wij maken zijn van topkwaliteit en geschikt voor binnen gebruik voor bijvoorbeeld; woonkamer, slaapkamer, gang, badkamer, passspiegel, kappersspiegel, spiegelwand voor een fitnessruimte en/of dansspiegel.

De laatst genoemde toepassingen zijn openbare ruimtes waarbij wij de veiligheidsspiegel adviseren. Dit zijn spiegels waarbij de achterzijde is voorzien van een folie. Mocht er onverhoopt iemand tegenaan vallen dan blijven de scherven in de folie plakken. Hierdoor is de kans op snijrisico vele malen kleiner.

Veiligheidsspiegel

Tips en aandachtspunten voordat je een spiegel gaat bestellen:

Als we uitgaan van een fitness spiegel dan is de veiligheidsspiegel prachtig om een spiegelwand mee te maken. Je bekijkt vooraf welke afmeting je in millimeters nodig hebt en wij zullen zorgen dat deze op maat voor je wordt gemaakt en leveren deze vervolgens bij je af met ons glastransport.

Vaak gaat het hier om grotere oppervlakten waarbij er van tevoren goed moet worden gekeken of dit oppervlak door een deuropening, trapgat of gang past. Het zou jammer zijn als, op het moment wij voor de deur staan met de spiegel, achteraf blijkt dat dit niet past.

Mocht het om een groot oppervlak gaan dan raden wij aan om de spiegelwand op te splitsen waarbij je de spiegels alsnog tegen elkaar op de muur bevestigt om zo het gewenste resultaat te krijgen. Kies dan voor plat poly geslepen randen om de spiegels strak tegen elkaar aan te kunnen plaatsen.

Bevestiging van de spiegel:

Het zelf bevestigen van je spiegel is een prima optie waarbij je misschien iets hebt aan de volgende tips; Spiegelbevestiging

Ook nog goed om van tevoren te bedenken; wil ik de spiegels zonder lijst ophangen of heb ik al een lijst die er omheen past? Dit om te bepalen of de randen wel of niet plat poly geslepen moeten worden.

Wel of geen randbewerking (plat poly slijpen):

Bij spiegels zonder een lijst adviseren wij om de randen plat poly te laten slijpen. Met deze bewerking krijg je een mooie strakke spiegel waarbij de randen zichtbaar en tastbaar kunnen blijven. Deze spiegels hebben een mooie uitstraling en geven net dat stukje extra design voor de ruimte waarvoor ze zijn bestemd.

Mocht jezelf een lijst of profiel hebben die je om je spiegel gaat plaatsen, dan is de standaard uitvoering zonder bewerking voldoen.

Als je de afmeting, de randbewerking, dikte en kleur van de spiegel op maat hebt bepaald dan is het nu een kwestie van bestellen.

Et Voilà ?!

Na het bestellen zal de spiegel op maat worden gemaakt en op maat worden uitgeleverd.